Kunsttentoonstelling Sonsbeek ‘16: Transaction

Trailer voor hedendaagse kunsttentoonstelling SONSBEEK’16: transACTION wat plaatsvond van 4 juni tot 18 september 2016 in Park Sonsbeek, de stad Arnhem en Museum Arnhem.

Curator van deze elfde editie van SONSBEEK’16: transACTION is het collectief Ruangrupa uit Jakarta, Indonesie. Het thema van de tentoonstelling is transACTION, waarmee ‘betrokkenheid’ centraal is gesteld. Ruangrupa, de geselecteerde kunstenaars en de stad activeren samen de kunstwerken tot nieuwe plekken van ontmoeting, uitwisseling en het delen van verhalen. Zo komen verbindingen tot stand en dat is transACTION.

Deze trailer gaat over meer dan de beelden alleen. Met de trailer verbinden we de verhalen uit de stad, de mensen die er wonen, de architectuur en de stenen met het park en de installaties van de kunstenaars. De transactie vormt de basis van de film die zo samenvloeit met de tastbare elementen in de stad. De trailer kwam tot stand door een uitgebreid onderzoek naar de verbinding tussen vormen, kleuren en bewegingen. Deze verbindingen vormen zo een transitie die we met nieuwe filmtechnieken tot een vloeiend geheel maken.

Stills


Product